Мала студентска читаоница

Нова студентска читаоница

Мала студентска читаоница

Мало ко зна да је ово некада био магацински простор. Захваљујући донацијама библиофила и пријатеља наше библиотеке, правника Душана Корлата, простор је у потпуности опремљен у једну лепу и прозрачну читаоницу која, иако је истих димензија као велика читаоница, у жаргону носи назив „мала“ читаоница.

Глобус у Малој студентској читаоници

Глобус у Малој студентској читаоници

Ажурирано:

Коме је намењена?

Нова читаоница, у жаргону познатија као „мала читаоница“,  намењена је студентима и матурантима, али и другим корисницима.

Коришћење

Уколико корисник жели да користи фонд Универзитетске библиотеке у овој читаоници, потребно је да попуни реверс за коришћење књига у читаоницама, односно резервише књигу путем сервиса „Моја библиотека“. Публикације корисник добија од дежурног библиотекара у читаоници. У Студентској читаоници књига се може задржати најдуже месец дана, а уколико се не користи 5 дана узастопно, враћа се у магацин. Уношење својих публикација и белешки у читаоницу корисник је дужан да пријави дежурном библиотекару.

Пре уласка у читаоницу потребно је да корисник на гардероби преда своју чланску карту и ствари (торба, капут и сл.). Читаоница се налази у сутерену и има 67 места. Могуће је коришћење бежичног интернета, али не и употреба лаптопа. За рад на лаптопу користе се Читаоница периодике и Читаоница у сутерену која се налази испред Нове читаонице. Дозвољено је уношење пића (воде).

Радно време

Радно време: 8:00-20:00 радним данима, суботом: 08:00-14-00.