Читаоница Аустријске библиотеке

Аустријска библиотека је права оаза за љубитеље литературе на немачком језику и то из области књижевности, филологије, уметности, архитектуре, културе, историје, филозофије, психологије и социологије. У овој библиотеци књиге се налазе на полицама, а не у магацину, што чини амбијент још топлијим и пријатнијим за боравак.

Ажурирано:

Коме је намењена?

Читаоница Аустријске библиотеке намењена је студентима, истраживачима, професорима, и свим другим појединцима заинтересованим за ову специјалну колекцију литературе на немачком језику.

Чланство

У Аустријску библиотеку могу се учланити сви пунолетни корисници, а чланство је бесплатно. Уколико сте већ члан Универзитетске библиотеке, аутоматски сте члан и Аустријске библиотеке. Но уколико то желите, можете се учланити и само у Аустријску библиотеку. У том случају потребно је да то и нагласите при учлањењу.

Коришћење

Читаоница нуди 4 читаоничкa места, приступ бежичном интернету и могућност коришћења лаптопа у раду. Публикације из овог фонда су у слободном приступу (на полицама) и могу да се износе ван Библиотеке. Дозвољено је уношење пића (воде).

Радно време

Радно време: 10:00-14:00 радним данима, суботом не ради.

 

Конкурси

НАГРАДНИ KОНKУРС ЗА СТУДЕНТЕ ГЕРМАНИСТИKЕ: KЊИЖЕВНА KРИТИKА 101

Projekat_Knjizevna kritika_Sajam knjiga 2023